четвер, 25 лютого 2016 р.

Як я умру, на світі запалає
Покинутий вогонь моїх пісень...
                            Леся Українка
Як я умру, на світі запалає
Покинутий вогонь моїх пісень...
                            Леся Українка
25 лютого – 145 років від дня народження Лесі Українки - видатної української письменниці, поетеси, перекладача, громадської діячки.
Винятково велике значення творчості Лесі Українки в історії української літератури полягає в тому, що вона збагатила українську поезію новими темами й мотивами; досконало володіючи катренами й октавами, сонетами й оригінальними строфічними будовами, використовуючи гексаметр, верлібр, п'ятистоповий ямб тощо, вона збагатила строфіку, ритміку й метрику української поезії. На переломі 19 — 20 ст., використовуючи мандрівні сюжети світової літератури, Леся Українка стала в авангарді творчих сил, що виводили українську літературу на широку арену світової літератури.
Сьогодні, 25 лютого, в бібліотеці ім. О. Пушкіна відбувся захід, присвячений цій даті. На заході були присутні учні 9-х класів  ЗОШ №11.  Ведучі Цікура О. та Колеснікова Т. спілкувалися з присутніми: читали вірші поетеси під акомпанемент концертмейстера Селезньової Л., розповідали про життєвий та творчій шлях майстра слова.






Немає коментарів:

Дописати коментар