четвер, 11 лютого 2016 р.

11 лютого в дитячому відділі до дня загибелі О.С. Пушкіна був проведений літературний вечір - конкурс читців "Великое наследие А.С. Пушкина".
На вечорі ведучі Колеснікова Тетяна та Удот Олена, що Пушкіна ще за життя називали генієм, і з другої половини 1820-х років він став вважатися «першим російським поетом» (не тільки сучасності, але й усіх часів), а навколо його особи у читацької публіки створився справжній культ.
У листопаді 1836 року виник конфлікт поета з поручиком Геккереном (Дантесом). Сварка, причиною якої ображено честь Пушкіна, привела до дуелі. На лист Пушкіна барону Геккерену від 26 січня 1837 барон Д'Аршіак приніс Пушкіну відповідь. Пушкін її не читав, але виклик прийняв, який був йому зроблений бароном Геккереном від імені сина.
27 січня на дуелі поет поранений; куля перебила шийку стегна і проникла в живіт. Поранення виявилось смертельним. Перед смертю Пушкін, приводячи до ладу свої справи, обмінювався записками з імператором Миколою I. Записки передавали двоє людей: поет В. А. Жуковський та лейб-медик імператора Миколи І М. Ф. Арендт. Помер Пушкін 29 січня (10 лютого) о 14:45 годині від перитоніту. В день смерті створили посмертну маску поета. Похований на кладовищі Святогірського монастиря Псковської губернії.
Наприкінці заходу учням ЗОШ №3 6-Б класа було запропоновано прийняти участь у конкурсі читців. У конкурсі прийняли участь: Басалкевич Ангеліна, Каташинська Анна, Красовська Ксенія, Пономарьова Єліна, Руднєв Данііл, Сарана Ілля. В подарунок від бібліотеки учасники отримали книжки Володимира Місюка "Тень Овидия" (Пушкін в Аккермане).









Немає коментарів:

Дописати коментар