понеділок, 29 лютого 2016 р.

"ГЕРОЇ УЛЮБЛЕНИХ КНИЖОК"
Агні́я Льві́вна Барто́ 17 народилася лютого 1906 — російська радянська дитяча поетеса, письменниця, драматург.
Друкувалась А. Барто з 1925 року. Лаконізм, яскрава образність — характерні риси найкращих її творів («Вірші дітям», Сталінська премія, 1950).Автор декількох кіносценаріїв (картини «Підкидьок» (1939), «Слон і мотузочок» (1945), «Альоша Птіцин виробляє характер» (1953), «Шукаю людину» (1973, за однойменною книгою та по циклу радіопередач А. Барто на Радіо «Маяк» — про пошуки людей, які загубилися під час Великої Вітчизняної війни), а також до українського фільму «Справжній товариш» (1936, реж. Л. Бодик, А. Окунчиков).Працювала в редакційній раді Детгиз і журналу «Мурзилка». Була головою секції дитячих письменників Москви. Твори Барто видані в українських перекладах Наталі Забіли, Оксани Іваненко, Марії Пригари, Грицька Бойка.
До ювілею поетеси бібліотекою проведено свято "Герої улюблених книжок", присвячене віршам дитячої поетеси та письменниці А.Л. Барто.
Свято проведено для учнів ЗОШ №11 1-А та 1-В класів. Першокласники уважно слухали розповідь ведучих Дев'ятки Оксани та Колеснікової Тетяни про творчій та життєвий шлях видатної поетеси., приймали активну участь у вікторині "Характери". За стрічками віршів діти впізнавали героя та рису його характеру, згадували назви деяких віршів та голосно їх читали.
Наприкінці заходу діти отримали рекламні флаєра бібліотеки та були запрошені стати новими читачами бібліотеки.
Творчість А. Барто буде жити вічно в наших серцях та передаватися з покоління в покоління.









Немає коментарів:

Дописати коментар