четвер, 21 лютого 2019 р.

Українська рідна мова - Три цілющих вічних слова

21 лютого наша країна відзначила День рідної мови. Це свято тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо. Саме завдяки їй ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання. 
З нагоди цього свята в дитячий відділ обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів на літературну експозицію «Українська рідна мова - Три цілющих вічних слова», завітали вихованці дитячого будинку змішаного типу. 
Бібліотекарі Колеснікова Тетяна та Цікура Олена ознайомили гостей з історією свята,пригадали та поміркували над тлумаченням висловів про мову.
Діти із задоволенням прийняли участь в грі «Казковий калейдоскоп» та вправно римували вірші у вікторині «Мовограй». До заходу було оформлено виставку, яка допомагла нашим читачам здійснити літературну подорож стежками української писемності. Через представлений матеріал на виставках читачі знайомляться з історією походження української мови, з народною мудрістю в українському слові, з славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками – різноманітними словниками української мови. Діти з зацікавленням ознайомились з запропонованою літературою з виставки.






 


   

Немає коментарів:

Дописати коментар