неділю, 13 травня 2018 р.

Крокують ветерани посивілі , а Перемога завжди молода…

«Уклонімось низько до землі тим,
Хто в серці буде вічно жити»
 Ось вже сімдесят третя  весна вітає всіх тих, хто пережив війну, вітає вона й тих, хто знає про ті події не лише з книг, фільмів чи від розповідей старшого покоління. Вітає і вкотре нагадує про страхіття війни й наказує берегти мир.
  Друга світова війна… Страшна війна ХХ століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині в Україні. Воїни-переможці проявили героїзм, стійкість, мужність, билися за кожний клаптик рідної землі, вистояли і перемогли. Для України ціна тієї перемоги жахлива – мільйони людських життів.
Напередодні свята бібліотека ім. О.С Пушкіна  провела цикл заходів, спрямованих на висвітлення подвигу українського народу у роки Другої світової війни.
 Так, 7 травня в читальному залі бібліотеки було проведено вечір  спогадів  « Крокують ветерани посивілі , а Перемога завжди молода…» за участю ветерана війни  партизанки  Калашнікової  Євдокії  Іванівни. 
 Під час заходу, школярі познайомилися зі сторінками історії періоду Другої світової війни та про роки окупації в Україні, дізналися про героїчні подвиги наших дідів та прадідів. 
  Діти  активно спілкувалася з людиною, яка на власні очі бачила і на собі відчула усі страхіття Другої світової війни. У своїй розповіді Євдокія  Іванівна  щиро поділилася спогадами про дитинство та юність, розповіла  про жахи війни, закликала  молодь добре навчатися і вирости гідними громадянами своєї держави.
 У програмі заходу прозвучали музичні композиції у виконанні концертмейстера Селезньової Людмили Іванівни . Музичні композиції на  пісні : « Катюша» « Ніч якв місячна» із кінофільму «У бій йдуть лише старі» , що були написані в роки війни і сьогодні торкаються сердець , адже пісня завжди налаштовувала на добрі починання, надію та перемогу, а прочитані поезії, присвячені подіям воєнних днів допомогли сучасному поколінню усвідомити велич подвигу у  війні і посприяли виховати патріотичний дух та любов до рідної землі – і все це у виконані юних талантів Випаснянської музичної школи 
7 травня в читальному була представлена виставка-пам'ять  «« Пам'ять про героїв житиме вічно». Діти мали змогу переглянути фотоальбоми, присвячені подіям Великої Вітчизняної війни.
З 5 по 12 травня для шановних читачів дорослого відділу  в читальному залі бібліотеки експонується літературний колаж «Подвиги вогняних років», фотодокументи якої висвітлюють роки війни.
Великий подвиг захисників і визволителів нашої держави назавжди збережеться в пам’яті українського народу. Кожен з нас береже в душі щиру гордість за батьків і дідів, які захищали країну, глибоку вдячність тим, хто вистояв і переміг у священній війні, хто віддав своє життя в ім’я миру і спокою, не доживши до сьогоднішніх днів. Ми схиляємось перед доблесними фронтовиками і працівниками тилу за величезний внесок у Велику Перемогу, за післявоєнний героїзм у відновленні народного господарства, за науку життя, яку вони передають молоді.
Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах Другої світової війни, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто підняв з руїн і відродив рідний край. Подвиг Ваш – безсмертний, пам’ять про Вас – нетлінна, вдячність народу – безмежна.






Немає коментарів:

Дописати коментар