неділю, 13 травня 2018 р.

Хай сяє сонцем в серці слово Мати

День матері, який відзначається в другу неділю травня - це одне з самих зворушливих свят. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Краса материнства в усі століття оспівувалася кращими художниками, письменниками і поетами. Саме про ці твори йшла мова на заході, який було проведено бібліотекарями дитячого відділу  Колесніковою Тетяною та Райновою  Марією   до Дня Матері.
«Можна пройти крізь пустелі і хащі,
Тільки без мами не можна нізащо,
Бо найдорожче стоїть за словами —
В світі усе починається з МАМИ!» -
цими словами розпочалася година доброти «Хай сяє сонцем в серці слово Мати», яка пройшла  в 2-а класі  ЗОШ №11.
 Там, де матуся, здається, стає тепліше, піднімаються трави, розцвітають квіти, радісно щебечуть пташки.  Читачі другого класу ознайомилися з історією виникнення свята Матері, дізналися про цікаві старовинні і народні легенди про матір та ознайомилися з  традиціями святкування  Дня Матері на Україні. Діти порівнювали маму з квітками, підбирали ніжні слова, щоб висловити свою любов до мами,читали чутливі вірші Вагилевича К. «Ой , я маю три матери»,Перелісної  К. «Мама», «Пом' ятаешь ?»,  «Мамин день» та  інші ,прийняли участь   в діалозі «Як щоб я був чарівником», у грі «Приємні слова», «Мамочка» , всі разом співали  пісню "Мама", дуже зворушливо сприйняли  легенду "Розмова з Богом".
   А наприкінці свята всі присутні з задоволенням подивилися веселий мультимікс про мам.
  В цей день ми від усієї душі вітали дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.










Немає коментарів:

Дописати коментар