неділю, 13 травня 2018 р.

Петро Чайковський - нащадок козацького роду

В бібліотеці  відбулася Музична феєрія «Петро Чайковський-нащадок козацького роду»,
присвячена Дню народження великого композитора. Ведуча заходу бібліотекар Цікура Олена , зазначила,що Петро Ілліч вважається одним з найбільших композиторів в історіі музики, диригент, музичний журналіст, доктор музики. Походив він з українського козацького роду Чайок.
Дід композитора під час навчання в Києво-Могилянській академіі прийняв прізвище Чайковський-так на Запоріжжі називали командирів козацьких чайок.
 Всесвітню славу Чайковському принесли балети «Лебедине озеро», «Лускунчик»,» Спляча красуня» опери «Євгеній Онегін», «Орлеанська діва» та інші. Із 24-річного віку Петро Ілліч щороку по кілька місяців жив в Україні. Тут він працював над операми «Коваль Вакула», «Євгеній Онегін», Другою та Третьою симфоніями, створив кілька фортепіанних п'єс та романсів… На Поділлі в Браїліві створено Музей композитора.
Упродовж свята  проходили виступи учнів Випаснянської музичної школи під керівництвом викладача Сергія  Левченка  та концертмейстера Людмили  Селєзньової, які виконували музичні твори Петра  Чайковського: «Страринная французская песенка», «Полька», «Грустная песенка», «Ночью на реке»,  «Утреннее размышление» та інші. Юні глядачі з цікавістю слухали розповідь про великого композитора і його музику.  













Немає коментарів:

Дописати коментар