неділю, 13 травня 2018 р.

 Пам'ятаймо Чорнобильський біль

32  роки тому світ схвилювала наймаштабніша техногенна катастрофа, що сталася на Чорнобильській АЕС. Цю трагедію неможливо стерти з пам’яті. Адже її наслідки ми досі відчуваємо у власному житті.
Чорнобильська трагедія – одне з найстрашніших лих не тільки для України, а й для усього людства. І волею долі епіцентром ядерної аварії стала саме наша багатостраждальна українська земля.
Кожного року ми повертаємося пам'яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.
З метою виховання небайдужості до минулого і майбутнього своєї держави, співчуття до чужого болю як до свого, до загальнонародного болю як особистого, почуття любові до людини, землі, держави 23 .04  в бібліотеці було проведено вечір - спомин " Пам'ятаймо Чорнобильський біль»  з нагоди відзначення 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи.
На вечір  було запрошено учасника ліквідації ЧАЕС Якубського  Олександра  Григоровича та  студентів  економно – правового коледжу  які послухали розповідь бібліотекарів  про аварію на ЧАЕС, героїчні дії пожежників-ліквідаторів, працівників станції, військових, лікарів у боротьбі з "мирним атомом", які ціною свого життя захищали нас від наслідків катастрофи.  Учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Якубський   Олександр  , виступаючи перед студентами, згадував ті трагічні події: «У ті часи у людей сильно було розвинене почуття патріотизму, своєї причетності до цієї події, вони просились на передову. Їдучи до місця трагедії, не відчував небезпеки. Коли вже прибув до місця призначення, побачив, що все населення евакуйоване, безпосередньо приступив до виконання службових обов’язків, зрозумів: настільки все серйозно» Олександр  Григорович вважає всіх учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЄС – героями.
Учасники заходу ознайомилися з виставкою "Чорнобиль -  дзвін пам`яті ", а також подивилися уривки з документального фільму "Чорнобиль: останнє попередження".
Студенти подякували за цікаву розповідь та побажали Олександру  Григоровичу  здоров’я, щастя і добра, миру та злагоди на довгі роки!







Немає коментарів:

Дописати коментар