четвер, 18 квітня 2019 р.

 "Мудрість здорового життя"

відеоекскурс

7 квітня День здоров’я - для всіх і всюди! . З нагоди цього свята користувачам дорослого відділу обслуговування було запропановано відеоекскурс "Мудрість здорового життя" та інформацію для всіх категорій користувачів.
Компанія Всесвітнього дня здоров’я відбувається в першій декаді квітня. Подія присвячена до дня прийняття Статуту ВООЗ в 1948. Заходи на Всесвітній день здоров’я спрямовані на натхнення, мотивацію і напрямок досягнення найвищого рівня здоров’я.
Науково доведено, що люди, які ведуть здоровий спосіб життя, зазвичай живуть довше, повніше реалізують себе і відчувають більше задоволення від життя. «Здоров’я настільки переважає всі інші блага, що здоровий жебрак щасливіший за хворого короля», — зазначав німецький філософ Артур Шопенгауер.
Чому ж так складно переконати людей дбати про своє здоров’я?
Лікарі, психологи і вчителі переконані, що самих лише знань недостатньо. Адже знати про здоровий спосіб життя — це одне, а вести його — зовсім інше. Згідно із законами психології, люди схильні повторювати дії, які приносять задоволення, й уникати того, що неприємне. На жаль, наслідки здорової і нездорової поведінки бувають оманливими, оскільки нагорода за здоровий спосіб життя зазвичай відтерміновується в часі, а задоволення від неправильної поведінки може наставати миттєво.
Те, що шкодить здоров’ю, буває смачним (як тістечка або чипси) чи цікавим (як комп’ютерні ігри). Однак надмірне захоплення жирною та солодкою їжею може призвести до ожиріння, а часті ігри у «стрілялки» і «бродилки» — до комп’ютерної залежності. І навпаки, регулярні заняття спортом потребують самодисципліни, а здорове харчування передбачає певні обмеження.
Тому вибір на користь здоров’я потребує високого рівня розуміння і зацікавленості. Ось чинники, що сприяють такому вибору:
• особиста відповідальність за своє життя — віра в те, що на кораблі власного життя ви є капітаном, а не пасажиром;
• високий рівень самоповаги — впевненість, що ви гідні всього найкращого, що може дати вам життя;
• віра в те, що здорова поведінка забезпечує позитивні результати;
• наявність спеціальних та життєвих навичок, сприятливих для здоров’я.
Фізичне благополуччя Добре фізичне самопочуття, енергія, бадьорість, здатність витримувати фізичні навантаження.
Інтелектуальне Уміння вчитися й отримувати задоволення від навчання, здатність аналізувати проблеми й ухвалювати виважені рішення.
Емоційне Здатність розуміти почуття — свої та інших людей, уміння долати невдачі, керувати стресами.
Духовне Усвідомлення свого призначення і сенсу життя, сприймання загальнолюдських цінностей, залучення до культурної спадщини людства.
Соціальне благополуччя Задоволення соціальним статусом і якістю взаємин з оточенням, здатність ефективно спілкуватися та взаємодіяти з людьми.
Нет описания фото.

На данном изображении может находиться: один или несколько человек, на улице и природа
На данном изображении может находиться: один или несколько человек и текст

Нет описания фото.



Немає коментарів:

Дописати коментар