вівторок, 30 квітня 2019 р.

455 років від дня народження Вільяма Шекспіра

26 квітня виповнилося 455 років від дня народження Вільяма Шекспіра.
Шекспір - одне з тих чудес світу, яким не перестаєш дивуватися: історія рухається, змінюється образ планети, а людям усе ще потрібно те, що створив цей поет, відділений від нас декількома сторіччями. Чим більш зрілим стає людство в духовному плані, тим більше глибин відкриває воно у творчості Шекспіра. Десятки, сотні життєвих ситуацій, у яких опиняються люди, були точно підмічені і відбиті Шекспіром у його драмах. Ними можна міряти життя окремої людини і можна відзначати стадії розвитку цілого народу. Все драматичне, що трапляється з різними людьми і з суспільством у цілому, було зображено Шекспіром з тим ступенем художнього узагальнення, що дозволяє в різні часи й, здавалося б, в нових умовах пізнавати себе і своє життя.
Перу Шекспіра належать 37 сценічних творів, 2 поеми, 154 сонетів. Його творчість є однією з вершин художньої культури епохи Відродження.
Творчість В. Шекспіра вивчають, знають, цінують в усьому світі. До цієї видатної дати користувачам було запропоновано віртуальну виставку, "Усе любов'ю зміряне до дна" присвячену життю і творчості славетного англійця.
На данном изображении может находиться: 1 человек

На данном изображении может находиться: 1 человек

На данном изображении может находиться: один или несколько человек, шляпа и текст

На данном изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и текст

На данном изображении может находиться: 1 человек, текст

На данном изображении может находиться: 3 человека, текст

На данном изображении может находиться: текст

Немає коментарів:

Дописати коментар