вівторок, 7 лютого 2017 р.


Живе на світі добра казка...

18 січня англійському дитячому письменнику А. А. Мілну, відомого, як творця Вінні Пуха, виповнилося 135 років від дня народження .
7 лютого до ювілею письменника нашою бібліотекою було проведено літературний диліжанс «Живе на світі добра казка…» для учнів ЗОШ № 11, 3 – Г класу
Алан Александер Мілн займає почесне місце серед казкарів. Письменник розпочав свою літературну діяльність з творів для дорослих: романів, віршів та п'єс. Але найбільшу славу йому принесли твори для дітей: вірші, повісті-казки.
Найбільшою популярністю користується повість-казка про симпатичного плюшевого ведмедика Вінні-Пуха та його чисельних друзів.
Ця дивовижна книга народилася в 1926 році. Алан Мілн розповідав своєму синові Крістоферу Робіну казки на ніч, дійовими особами яких були іграшки Крістофера: ведмедик на ім'я Вінні-Пух, віслючок Іа, поросятко П'ятачок і сам Крістофер Робін. Мілну так сподобалось грати з сином, що він ще придбав плюшевих кенгуру та тигреня, які отримали імена Кенга та Тигра.
Ось так домашня казка, яку розповідав тато-письменник своєму сину, вкладаючи його спати, стала книгою, героїв якої знають та люблять діти всього світу.
Багато цікавого діти дізналися про життєвий та творчий шлях письменника А. Мілна. Діти переглянули мультфільм про Вінні Пуха та його друзів, після перегляду мультфільма було проведено літературну гру " Вінні Пух та його друзі", підготовлено виставку однієї книги "Книга добра і цікава, книга мудра і ласкава".
Наприкінці заходу діти переглянули книжки А.Мілна, які вони можуть взяти у бібліотеці для читання їх вдома.

Немає коментарів:

Дописати коментар