середу, 15 лютого 2017 р.


"Афганська війна очима сьогодення".
Афганіста́н — країна на півдні Центральної Азії, що межує з Таджикистаном, Туркменістаном і Узбекистаном на півночі, з Іраном на заході та Пакистаном на півдні і сході. Столиця Афганіста́ну — Кабул.
Війна в Афганістані (1979-1989) - одна з найтрагічніших сторінок в історії радянського народу, пам'ять про яку зберігається до теперішнього часу - часу, коли давно вже немає тієї країни, того уряду, рішенням якого був введений в Афганістан «обмежений контингент радянських військ »для надання миротворчої допомоги молодій демократичній республіці.В Афганістані солдати і офіцери Радянської армії вели свою війну, не схожу на всі інші війни. Це була війна без тилу і без лінії фронту, героїчна і трагічна, в два рази довше, ніж Велика Вітчизняна.
Всього за 10 років неоголошеної війни в Афганістані радянські війська (понад 100 тисяч солдатів і офіцерів) брали участь в 416 планових бойових операціях, в села і міста прибували цинкові труни з тілами 19-20 річних хлопців, які гинули на чужій землі.
На честь дня виводу військ з Афганістану в нашій бібліотеці були оформлені: виставка - роздум "Афганська війна очима сьогодення" в читальному залі 5-9 класів та в читальному залі дорослого відділу книжкова виставка - реквієм "Крізь пекло Афганської війни".

Немає коментарів:

Дописати коментар