понеділок, 5 жовтня 2015 р.

До дня бібліотек у нашій бібліотеці ім. О.С.Пушкіна пройшов тиждень відкритих дверей . Відкрився тиждень літературною годиною «Бібліотеки -  духовний скарб народу», який провела бібліотекар дорослого відділу Олейнікова Зоя Петрівна  для студентів МРПТ.  Студенти із задоволенням слухали розповідь про перші бібліотеки, про бібліотеки древніх єгиптян , про публічну бібліотеку Рима, про першу у світі публічну бібліотеку, що утримувалась за рахунок податків , яка була відкрита у Бостоні, про історію бібліотек України та про бібліотечну справу, та про сучасні бібліотеки.
     Закінчився захід оглядом книжкової виставки «Бібліотека – океан людської мудрості».
У дитячому відділі відкрився тиждень книжковим вернісажем «Бібліотека - безмежна мудрість» . Для студентів МРПТ, та для читачів – дітей було проведено   екскурсії  «Бібліотека відома і не відома» .
    На протязі тижня діяла акція  - «Цікаву книжку в бібліотечну скарбницю» .
Закінчився тиждень  експрес – вікториною « Світ чудес – бібліотека», яку було проведено для учнів  6-А  класу ЗОШ № 11. На початку заходу завідувач бібліотеки Дев’ятка Оксана привітала учнів зі святом , та розповідала про бібліотечне свято, читала вірші про бібліотеку. Продовжила розповідь бібліотекар дитячого відділу  Городецька Тетяна вона розповідала дітям? що впродовж всього життя ми звертаємось до книжки , що книжка допомагає нам зрозуміти навколишній світ. Після цікавої розповіді  бібліотекар запросила дітей прийняти участь  у вікторині . Клас розділився на дві команди і почалися змагання у вікторині.
     При підведені підсумків було виявлено, що обидві команди набрали однакові кількість балів , але були і такі учні, які  відповідали на запитання більше ніж інші . Вони отримали від бібліотеки у подарунок книжки. Всі  діти отримали по цукерці за вірні відповіді. Класний керівник та учні подякували бібліотекарям за цікаву вікторину та привітали зі святом бібліотек.









Немає коментарів:

Дописати коментар