понеділок, 5 жовтня 2015 р.

   
     Історичною передумовою для заснування Дня вчителя стала відбувся 5 жовтня 1966 року в Парижі Спеціальна міжурядова конференція про статус вчителів (Special Intergovernmental Conference on the Status of Teachers). У результаті представниками ЮНЕСКО та Міжнародної організації праці був підписаний документ «Рекомендації, що стосуються статусу вчителів (Recommendation concerning the Status of Teachers)
    5 жовтня 1994 Всесвітній день вчителя відзначався вперше, і з тих пір святкові заходи незмінно проходять 5 жовтня, хоча в деяких країнах це свято відзначається в дні близькі до 5 жовтня. Головне, щоб святкування не співпали з осінніми канікулами в північній півкулі і з весняними канікулами – у південному.
Росія з 1994 року відзначає День вчителя за всесвітнім календарем – 5 жовтня.   Раніше це професійне свято випадав на першу неділю жовтня.
     Наша бібліотека протягом багатьох років співпрацює з загальноосвітніми закладами міста. В цей святковий день співпрацівники бібліотеки ім.. О. Пушкіна вітають всіх вчителів зі святом!
Прийміть найтепліші та сердечні вітання з Вашим професійним святом - Днем Вчителя!
          Нехай кожен проведений Вами урок стане для дітей новою сторінкою в Книзі життєвих відкриттів! Здоров'я Вам, довголіття і яскравих успіхів у нелегкій, але такій важливій праці - вихованні людини! Бажаємо Вам доброго здоров'я, оптимізму та енергії, поваги і підтримки ваших колег і керівництва, благополуччя Вам і Вашим рідним і близьким.




Немає коментарів:

Дописати коментар