вівторок, 6 лютого 2018 р.

Таємничий світ Жуля Верна





"Я не напишу жодної сторінки, жодної фрази, що їх не змогли б прочитати діти, для яких я творю і яких я дуже люблю."
                                                                                         Жуль Верн
      А ти любиш подорожувати?...
Відповісти на це питання можеш, взявши до рук один з романів Жуля Верна:
"Незвичайні подорожі", "П'ять тижнів на повітряній кулі", "Подорож до центра Землі", "Таємничий острів", "Діти капітана Гранта", "Двадцять тисяч льє під водою", "Навколо світу за 80 днів", "П’ятнадцятирічний капітан»…
          Можна сказати без перебільшення, що на сторінки книг Жюля Верна вриваються шумовиння хвиль, пісок пустель, вулканічний попіл, арктичні вихори, космічний пил. А місце дії в його романах — не тільки планета Земля, а й увесь Всесвіт.
          Герої Жуля Верна завжди подорожують, здійснюють географічні відкриття, випереджаючи справжні.  Вони створюють швидкохідні машини, підводні й повітряні кораблі, досліджують вулкани та глибини морів, проникають у недоступні нетрі, відкривають нові землі.  Увесь світ слугує їм майстернею для експериментів. Де б вони не були, скрізь їхня лабораторія, вони працюють, діють, сперечаються, впроваджують у дійсність свої зухвалі мрії.        
      Жуль Верн народився він 8 лютого 1828 року у французькому місті Нант. Усім відомо, що Жуль  Верн писав про подорожі, не виходячи з  власного кабінету. Проте мало відомо, що причиною такого дивакуватого способу писання романів, була обіцянка, яку Жуля змусили дати батьки, коли хлопчина був ще зовсім маленьким,- ніколи не подорожувати, хоча в душі він був   невтомним мандрівником.          
            Нині  він -  один із найулюбленіших відомих письменників. Його читають скрізь, куди проникає друковане слово. 
          Після смерті Жуля Верна залишилася його картотека, що містить понад 20 000 зошитів з відомостями з усіх галузей людських знань. Із 108 наукових передбачень письменника-провидця на сьогодні не справдилось лише 10!
        "…Мої читачі… є моїми 
пасажирами,
і мій обов’язок - дбати про те,
щоб вони повернулися з плавання задоволеними…"   

                           Жуль Верн.
Завітай до нашої бібліотеки і знайомся з творчістю великого і невтомного письменника-мандрівника і фантаста Жуля Верна.

Немає коментарів:

Дописати коментар