четвер, 22 лютого 2018 р.

Марія Пригара і її велика любов до дітей 

20 лютого Марії Аркадіївні Пригарі українській письменниці , перекладачу , лауреату премії імені Лесі Українки виповнилося 110 років від дня народження. 
Більше п'ятидесяти років творчого життя віддала Марія Аркадіївна Пригара літературній творчості для дітей. Її поетична та прозова спадщина стала класичним надбанням української дитячої літератури.
Щира, задушевна творчість Марії Аркадіївни Пригари - яскраве підтвердження тих слів, які вона написала у одному з своїх віршів:

Даруй мені ,доле , надію єдину,

Мов промінь незгасний , омитий грозою,

Що теж я на стежці л Д ишила іскрину,
Що теж я у світі була не чужою
За життя письменницею було зроблено дуже багато. Видано більше 50 книжок.
"Про щоб не писала Марія Пригара - про сиву давнину чи про суперечку двох школярів нею володіє одне: велика любов до дітей, бажання творити для них..." (І. Шкаровська, дитяча письменниця).
Марія Пригара розкрила перед читачем красу і багатство поетичного слова. Різноманітний та значний доробок письменниці і сьогодні користується незмінною увагою юних читачів. Діти залюбки читають оповідання, казки та вірші Марії Пригари.
Бібліотекарі дитячого відділу Колеснікова Тетяна та Піркова Інна завітали до ЗОШ №11 у 4-Б клас щоб провести літературно – поетичний мікс "Поетичний світ Марії Пригари".
Дуже сподобались маленьким читачам вірші авторки про шкільне життя дітей, щедро пересипані гумором, усмішками. В невеликих картинках шкільного життя діти впізнавали і самих себе. Читаючи ліричні вірші про природу, діти прониклися почуттям любові та турботи про все те, що нас оточує.
Діти ознайомилися з цікавими та прозаїчними книгами Марії Пригари: "Михайлик - джура козацький", "Козак Голота" та інші історичні оповідання.
Молодші читачі з захопленням прийняли участь в обговоренні ситуацій з шкільного життя однолітків , які так яскраво були представлені у збірці віршів М. Пригари «Школярі».
Чого б не торкалася письменниця Марія Аркадіївна Пригара - минулого чи сучасного, - її думки завжди з любов'ю були спрямовані до юних читачів. Вона дарувала своїм маленьким друзям прекрасні твори, осяяні любов'ю і теплом.







Немає коментарів:

Дописати коментар