четвер, 8 червня 2017 р.

Пушкин - гений всех времен.
Літературна творчість великого  поета Олександра Сергійовича Пушкіна супроводжує нас протягом усього життя. Його твори об'єднують людей різного віку, віросповідань, національностей, переводяться на десятки мов світу.
  Наскільки б важкими не були його твори для перекладу, поет має своїх шанувальників майже в усіх куточках нашої планети. З його казками ми починаємо знайомитися, ще не навчившись читати.
Ми практично напам'ять знаємо багато його творів і навіть у повсякденному житті часто цитуємо його. Ми зустрічаємо пори року пушкінськими рядками рядки: "Мороз и солнце! День чудесный!" або "Унылая пора, очей очарованье…". Ми підходимо до дзеркала з фразою: "Я ль на свете всех милее ?."
 Саме в цей день - 6 червня 1799 народився Олександр  Пушкін. У наші часи це свято відзначається  як  Пушкінське свято поезії. Пушкінське свято поезії відмічали в бібліотеці ім. О.С.Пушкіна .На казкову вікторину « Казки Пушкіна – милі серцю» до бібліотеки завітали діти з дитячого будинку, а у казковому бліц -  турнірі «Там на невідомих доріжках»  прийняли участь учні ЗОШ №11 .
Діти зробили дивовижний крок  в країну Лукомор'я, де: перетворилися на шукачів скарбів і мандрівників, відповідали на хитромудрі питання вікторини. І все це під чарівне звучання відомих всім з дитинства рядків пушкінських казок. Заключним акордом свята став перегляд мультфільму.
 Весело та радісно було в бібліотеці під час проведення ці їх заходів. Всім дуже сподобалась вікторина та бліц – турнір, про що свідчили слова вдячності від наших маленьких користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар