середу, 11 листопада 2015 р.

«Як парость виноградної лози, плекаймо мову!». 
   Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – МОВА.
  9 листопада у читальному залі дорослого відділу  зібралися студенти трьох груп першого курсу економіко-правового коледжу  - шанувальники рідного слова та 11 листопада студенти аграрного технікуму. Завідувач   бібліотеки Дев’ятка Оксана привітала присутніх на літературній годині, присвяченій Дню української писемності та мови «Як парость виноградної лози, плекаймо мову!». Розпочали захід бібліотекарі Чистобаєва Ірина та Цікура Олена.
  10 листопада до бібліотеки завітали учні ЗОШ №5 6-ті класи на літературно-музичний вечір «Живи українська мова, мова колискова». На заході була представлена історія виникнення святкування Дня української писемності та мови. 
На свято мови завітав ансамбль бандуристів дитячої музикальної школи.
Музичний керівник Кулеба Марина Віталіївна. У виконанні бандуристів прозвучали мелодії українських народних пісень. Діти із захопленням слухали ведучих бібліотекарів Городецьку Т.В. та Колеснікову Т.В. Вчителі та діти оплисками виявляли задоволення, слухаючи мелодії у виконанні бандуристів.  
Як чудово, коли народ зберігає свою мову.
Адже мова — це показник існування нації.
Поки існує мова, існує народ. 
Мово рідна! Мово невмируща!
Нездоланна в просторі віків! 
Ти потрібна нам, як хліб насущний, 
Як дарунок вічний прабатьків.









Немає коментарів:

Дописати коментар