понеділок, 30 листопада 2015 р.

25 листопада 2015 року в бібліотец ім. О. Пушкіна відбулася зустріч з сучасними українськими письменниками Курковим А., Костенко А., Демерли М., Шинкаренко О. та Камиш М.
Першим розпочав свій виступ Андрій  Курков, який з раннього дитинства живе в
Києві. Нині він є автором  12 романів та 5 книжок для дітей. За його сценаріями поставлено понад 20 художніх та телевізійних фільмів. Андрій Юрійович – член Національної спілки письменників та Спілки кінематографістів України, член Європейської кіноакадемії та англійського ПЕН-клубу.
Ганна Костенко – молода письменниця, яка феєрично увірвалася в літературу й уже в 17 років була прийнята до Національної спілки письменників України, експериментувала в різних жанрах та отримувала престижні премії. На зустріч Л.Костенко приїхала з новим романом «Те, що позбавляє сну», який подарувала бібліотеці ім. О.Пушкіна.
Майя Демерли  для которой «поэзия — это способ жить. Я пишу, очарованная моментом, пишу стихи. Для меня главное, чтобы читатель понял меня; хочется качественных и совершенных стихов, но, к огромному сожалению, достичь совершенства очень сложно», — рассказала о своем творчестве Майя.
Олег Шинкаренко Перше оповідання написав наприкінці 80-х. Шкільне захоплення науковою фантастикою, постмодернізмом та чорним гумором вплинуло на стиль його прози, надавши їй вкрай гротескного нахилу. Друкувався у журналах «НАШ», «ШО» та «Хрещатик». У 2006 році отримав літературну премію від видавництва «Смолоскип» за збірку оповідань «Як зникнути повністю» («Смолоскип». Київ, 2007). У 2009 році закінчив перший роман під робочою назвою «Смачного!», присвячений молодіжній субкультурі людожерів.
У 2013 році написав роман "Кагарлик" - сатиричну антиутопію про життя в Україні у 2114 році, через сто років після вторгнення російської армії та багатьох інших трагічних подій. Роман присвячено пошукам відповіді на питання про справжню ідентичність людини. Книжка видана у 2014 році у "Видавництві Сергія Пантюка". Друге видання роману вийшло у 2015 році у видавництві "Люта Справа".
Сталкер-письменник Маркіян Камиш. Письменник є постійним відвідувачем Зони відчуження протягом останніх 5 років. "Для мене Зона - місце релаксу. Замість моря, Карпат, териконів, замість пересипаної засмаглими шалавами і залитої прохолодним мохіто Туреччини. Разів двадцять на рік я - нелегальний турист у Чорнобильську Зону, сталкер, пішохід, самохід, ідіот - називайте як хочете. Мене не помічають, але я - є. Я - існую. Майже як іонізуюче випромінювання. Як це виглядає? Я збираю рюкзак, приїжджаю до колючого дроту і розчиняюся у темряві поліських лісосмуг, просік і соснових ароматів, зникаю серед паморочливих хащ, і ніхто, нізащо на світі мене не помітить", - пише у своїй новій книзі "Оформляндія або Прогулянка в Зону"  Маркіян Камиш.
На зустрічі літератори багато розповідали про сучасну українську книгу, знайомили  присутніх  зі своїми романами. Між гостями та присутніми склалась доброзичлива атмосфера, у студентів та педагогів виникало багато питань, на які письменники  із задоволенням відповідали.
Наприкінці зустрічі заступник міського голови Архіпова Г.О. подякувала сучасних
українських письменників за цікавий  та змістовний діалог з присутніми та запросила гостей ще знайти час відвідати стародавнє  місто Білгород-Дністровський та знайомити жителів міста з новими творами.
Начальник відділу культури Байло С.А. також виразила вдячність за приїзд літераторів до міста та запропонувала бібліотекам та всім присутнім придбати книги сучасних письменників.













Немає коментарів:

Дописати коментар