вівторок, 7 липня 2015 р.

Сьогодні — Всесвітній день поцілунків.

6 липня відзначають Всесвітній день поцілунків.
Традиційно всі хто бажає можуть цілуватися на повних правах. Дане свято вперше вигадали у Великобританії. А два десятки років тому воно було затверджено Організацією Об’єднаних Націй. У багатьох містах цього дня проходять різні конкурси поцілунків, учасники яких мають шанс виграти різні призи і подарунки.Що може змусити серце перекачувати щохвилини на один літр крові більше звичайного? Надати руху 28 м’язів тіла одночасно й миттєво підвищити артеріальний тиск? Спровокувати викид адреналіну, а також спалити дюжину калорій? Ранкова пробіжка, здача іспиту, важка робота? Не вгадали: поцілунок!Поцілунки – невід’ємна частина нашого життя. Поцілунок здатний виразити усе те, що ми відчуваємо: повага, любов, пристрасть. А чи є користь у поцілунках і якщо «так», то чим же корисні поцілунки?
Наука не обходить своєю увагою жодну сферу людського життя, намагаючись пояснити все те, що трапляється їй під руку. Коли в поле її зору попалися поцілунки, з’явилося поняття «філематологія» – наука про природу самого поцілунку і його вплив на здоров’я людини.До теперішнього часу цією наукою зроблено дуже цікаві висновки.
Так, японські медики стверджують, що поцілунок здатний знизити в людському організмі вироблення гістаміну, який викликає сінну лихоманку. Але щоб цього домогтися, цілуватися треба в супроводі спокійної музики протягом … аж цілих 30 хвилин! До цього висновку вчені прийшли в ході експериментів, що підтверджують цей факт.
Поцілунки – відмінний засіб для підняття настрою і зміцнення імунітету. Вони рятують від стресів, депресії і навіть втоми. Конкретизовано і ще один чинник довгого життя тих, хто перебуває у шлюбі: постійні поцілунки продовжують життя.
Істини про поцілунок
1.На думку психологів, поцілунок просто необхідний для нашої душевної рівноваги.
2. Жінки надають більшого значення поцілункам, ніж чоловіки.
3. Навіть якщо не всі що цілуються попадають на “сьоме небо”, ендорфіни, що виділяються при цьому в кров й мають наркотичну дію, дають відчуття блаженства й спокою.
4. Далеко не всі вважають поцілунок проявом любові: у деяких африканських племенах чоловіки й жінки зовсім відмовилися від нього нібито для збереження душі, а ескімоси, замість того щоб злитися в жагучому поцілунку, тільки чуттєво труться носами.
5. Цілуючись, ми обмінюємося 9 мг води, 0,7 г альбуміну, 0,18 г органічних речовин, 0,7 мг жирів, 0,45 мг солі й… 250 бактеріями!
6. Всі речовини “поцілункового обміну”, взагалі-то, не небезпечні й не тільки полегшують травлення, але й сприятливо впливають на імунітет.
Тож, цілуйтеся на здоров’я!




Немає коментарів:

Дописати коментар