середу, 13 травня 2015 р.

Мандруємо музеями світу.

18 травня  - міжнародний день музею. Музеї – це не тільки скарбниці предметів старовини та витворів мистецтва, але й вражаючі приклади майстерності архітекторів. З одного боку ми можемо побачити футуристичні будівлі неймовірних форм, мінімалістичні каркаси та хвилеподібні вигини модерну, а з іншого боку знаходяться класичні музеї з багатою історією та віковими стінами, які були відреставровані.
Коли Ви вирушаєте подорожувати, є безліч способів скласти свій екскурсійний маршрут. Але практично всі включають в нього відвідування музеїв. Музеї є ідеальним місцем для любителів історії та культури. У наш час найбільші музеї світу пропонують безліч інтерактивних та цікавих розваг, які можуть дозволити Вам відкрити таємницю історії за допомогою власного унікального способу. У цій збірці зібрані 10 музеїв, які є найвідомішими і впізнаваними пам’ятками в світі. Ви будете вражені одним тільки їх зовнішнім виглядом, не кажучи вже про те, що чекає всередині.1. На першому місці подібного списку однозначно буде знаходиться Паризький Лувр.
Без сумніву, найвідоміший музей у світі, Лувр був середньовічною фортецею і палацом королів Франції перш, ніж став музеєм два століття тому. Навіть модернізація площі з додаванням скляної піраміди в її центрі нічого не віднімає від історичної чарівності Палацу Лувру. Колекції музею, які коливаються від народження великих старовинних цивілізацій до першої половини 19-го сторіччя, серед найвидатніших на планеті. Ви знайдете тут роботи найвідоміших художників в історії, таких як да Вінчі і Рембрандт. Головною визначною пам’яткою Лувру є Мона Ліза Леонардо да Вінчі.
2. Ермітаж, Санкт-Петербург.У цього гігантського музею найбільша в світі колекція картин. Це приголомшливе місце, яке висвітлює історію світу від Кам’яного століття до теперішніх часів, а особливо значною є Золота Кімната з її дивовижними дорогоцінними каменями. Музей Ермітажу – найбільш відвідуваний в Росії. Він сценічно розташований уздовж області набережної в Центрі Санкт-Петербурга. Це цілий музейний комплекс, який включає шість різних будівель унікального архітектурного дизайну. Без сумніву, Емітаж – один з найбільших музеїв світу, видатна пам’ятка Санкт-Петербурга .3. Британський музей у Лондоні.Тут зібрані мільйони творів мистецтва з усіх континентів. Галереї Британського музею присвячені Єгипту, Греції, римській цивілізації, Азії, Африці і середньовічній Європі, простежуючи історію людства і культуру. Тут зберігається мармур Парфенона, який колись прикрашав Парфенон в Афінах. Музей приваблює шість мільйонів відвідувачів щороку. Якщо Ви не можете дістатися до єгипетського Музею, то можете розглянути найбільшу і всебічну колекцію стародавніх єгипетських артефактів за межами Каїра прямо тут.4. Єгипетський музей у Каїрі.У Єгипетському музеї Каїра Ви знайдете повну колекцію єгипетського мистецтва. Серед тисяч скарбів також відомі експонати з гробниці Тутанхамона. У 1835 єгипетський уряд заснував “Службу античних скарбів Єгипту” в спробі зупинити розграбування археологічних пам’яток і влаштувати виставку зібраних експонатів. У 1900 було споруджено будинок єгипетського Музею, де тепер зберігається понад 120,000 об’єктів з доісторичної епохи до греко-римського періоду, включаючи стародавні скульптури Сфінкса. Якщо Ви досліджуєте пам’ятки Єгипту , то не повинні пропустити Єгипетський музей Каїра.
5. Галерея Уффіці у Флоренції.6. Музей Метрополітен у Нью-Йорку.
7. Державний музей в Амстердамі.8. Музей Ватикану.Основними цінностями тут є оновлена Сікстинська Капела і Кімнати Рафаеля.
9. Музей Прадо в Мадриді. Особливу увагу варто звернути на Три Грації Рубенса. Входить до двадцятки найбільш відвідуваних музеїв світу.10. Національний музей Археології в Афінах.Завершує добірку з найбільшими музеями світу музей Археології в Афінах. Тут Ви можете надовго захопитися шедеврами древньої Греції.











Немає коментарів:

Дописати коментар