вівторок, 22 серпня 2017 р.

УКРАЇНА - УНІКАЛЬНА.
 УКРАЇНА - НАДЗВИЧАЙНА
    24 серпня, Україна святкує двадцять шостий  День Незалежності.
 
24 серпня 1991 року на позачерговій сесії Верховної ради Українибуло прийнято Постанову та Акт проголошення незалежності України, затверджені конституційною більшістю, - Україна стала незалежною державою з неподільною та недоторканою територією, на якій чинними є тільки власні Конституція, закони та постанови уряду.
Україна — друга країна за величиною на європейському континенті після Росії та найбільша країна, чия територія повністю лежить в Європі.Межує з Росією на сході і північному сході, Білоруссю на півночі, Польщею, Словаччиною та Угорщиною — на заході, Румунією та Молдовою — на південному заході. На півдні і південному сході омивається Чорним й Азовським морями.
Украї́на — держава у Східній Європі.
Україна — унітарна держава. Вона складається з 24 областей, однієї автономної республіки Крим і двох міст з особливим статусом: Київ, столиця та найбільше місто, і Севастополь. Україна є президентсько-парламентською республікою з окремою законодавчою, виконавчою та судовою гілками влади. Найвищим органом державної влади є Верховна рада України, а главою держави — Президент України.
Багатонаціональна держава. Офіційною мовою в Україні є українська. У східних і південних областях поширена російська мова. Більшість населення належить до християн східного обряду — православних і греко-католиків. Серед інших конфесій представлені римо-католицизм, протестантизм, іслам. Населення (оцінка) — 45,5 млн чол.
Україна — промислово-аграрна країна. Україна є потужним виробником та експортером електроенергії. Налагоджено виробництво ракетоносіїв, супутників та обладнання для дослідження космосу. Україна є значним виробником зброї — танків, військово-транспортних літаків, зенітно-ракетних комплексів, оптичного обладнання.
Україна є одним із членів-засновників Організації Об'єднаних Націй, а також членом понад сорока міжнародних організацій.
Найбільша країна, що знаходиться в Європі
Країна, що займає 0,41% світової території суші, в якій мешкає 0,85% населення планети та яка приносить 0,20% світового валового національного продукту. Країна, на території якої зосереджена чверть всіх запасів чорнозему на Землі. Країна, яка входить до трійки найбільших постачальників ячменю, є одним з найпотужніших виробників зерна та разом із Францією, Німеччиною та США є одним з найбільших виробників цукрового буряка. Наша країна входить до сімки найпотужніших у світі виробників рослинної олії, свинини, цукру та картоплі. Сотні видатних українців були та залишаються творцями світової історії. Художники та науковці, політики та композитори, актори та письменники – всі вони дають нам можливість за кордоном чи в себе вдома з гордістю сказати: «Я – українець!»
Перші в світі Українці, а саме конструкторське бюро Антонова, розробили літак із найбільшою у світі вантажопідйомністю — Ан-225 «Мрія». Спочатку він проектувався для транспортування космічних кораблів. Наразі «Мрія» виконує комерційні вантажні перевезення.

Автор однієї з перших в світі Конституцій – український політичний і громадський діяч Пилип Орлик. 5 квітня 1710 р. його обрали гетьманом Запорізького війська. У цей же день Пилип Орлик оголосив «Конституцію прав і свобод війська Запорізького». У США Конституцію прийняли в 1787 р., у Франції та Польщі — тільки в 1791 р.
Найбільші чоловічі монастирі йменуються Лаврами. Статус Лаври мають лише шість монастирів у світі. Три з них знаходяться в Україні. Це Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра в Києві, що отримала цей статус ще у 1598 р., Свято-Успенська Лавра в м. Почаїв і Святогірська Свято-Успенська Лавра на Донеччині.
Ми любимо мандрувати Україною: рідними Карпатами, містами та селами, дивитися як сходить і заходить сонце над ріками, морем, озерами, горами…
Унікальні та надзвичайні міста України: "Велична фортеця біля моря", "Казковий ліс біля Гути", "Урвище Пекло – містична окраса Українських Карпат", "Печери Тернопілля", "Буцький каньйон – маленьке чудо у серці країни", "Южноукраїнськ екстримальний", "Острів Пасхи"та ін.

Немає коментарів:

Дописати коментар