середу, 26 квітня 2017 р.

ВІРТУАЛЬНА ПЛАНЕТА INTERNET
Інтернет - величезна всесвітня мережа, яка об'єднує комп'ютери усього світу. Це джерело інформації та розваг, освітній ресурс, засіб спілкування та передачі даних, величезний простір для творчості. У наш час молодь вільно володіє можливостями Інтернету та мобільних телефонів, а школярі не розуміють, як без цього жив світ ще 20 років тому. Міжнародний день Інтернету — святкується 4 квітня — у день смерті святого Ісидора Севільського, покровителя учнів та студентів, який створив першу в історії енциклопедію «Etymologiae» в 20 томах. Сьогодні Інтернет заполонив усі куточки земної кулі. Щодо нашої держави, то Україна входить до першої десятки країн Європи за кількістю інтернет - користувачів — доступ до всесвітньої павутини мають до 15 млн. українців. Кожен користувач в Інтернеті знаходить справу за уподобанням: хтось скачує музику чи переглядає фільми онлайн, «зависає» в соціальних мережах, розважається на форумах чи проводить час за іграми, які можуть об’єднувати гравців з усіх куточків світу, дехто заробляє гроші, не виходячи з дому за допомогою он-лайн торгів, рекламних оголошень, веб-дизайну. Разом з тим, Інтернет приходить на допомогу учням та студентам у пошуках інформації під час підготовки до занять, написанні рефератів, курсових і т.д. Завдяки Інтернету з’являються нові слова та афоризми, субкультури та нові форми спілкування.
У зв'язку з цим в бібліотеці ім. О. Пушкіна було проведено тренінг для підлітків «Безпечний інтернет».
Інтернет – дуже потужний ресурс, який значно полегшує життя людини та відкриває майже необмежені можливості для самореалізації та саморозвитку юної особистості, спілкування, навчання, дозвілля. Але разом з тим, в Інтернеті приховано досить багато небезпек як для дітей, так і для дорослих. Знання цих небезпек дозволить їх уникнути.
Тренінг було проведено бібліотекарем інформаційного центру суспільного доступу Мартишевою С.С. із студентами економіко-правового коледжу. У більшості випадків діти та підлітки, відвідуючи сайти із дорослим або небажаним для них контентом, не усвідомлюють тих небезпек, на які можуть наразитися. Студенти усвідомили, що не знаючи справжньої мотивації авторів сайтів, досить легко можна потрапити у халепу. На заході група товарознавців із задоволенням виконували запропоновані тренером вправи, бурно обговорювали, як правильно та безпечно використовувати Інтернет.

Немає коментарів:

Дописати коментар