неділю, 26 березня 2017 р.


Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті засяє веселка,
Ми вшановуємо пам’ять Шевченка.
Повні сил і живої снаги
Такими словами 6 лютого в бібліотеці ім. О.С.Пушкіна розпочалася літературно-музична композиція "Шевченкове слово в віках не старіє" присвячену дню народження Т.Г.Шевченка, на яку завітали студенти економіко – правового коледжу,.
Під час розповіді постійно лунали поетичні рядки з творчості Кобзаря. Присутні дізналися багато цікавих фактів про життя поета, слухали пісні на його слова., які виконували учні Випаснянської музичної школи. Учениця ,викладача вокалу Оксани Павловни Меркулової ,Катерина Тарасова порадувала всіх співом української пісні "Жайворонок" . Справжньою окрасою заходу стали виступи дітей, які подарували присутнім країнські мелодії :« Чорнії брови , карії очі» , « Ой джигуне , джигуне» , « Там за річкою» та інші , які виконали: Василенко Каріни , Меркулова Максима , Куреної Ірини, Хроменкова Євгена , Епнер Дениса, Тимошенко Дарини, Чабан Дениса викладач Сергій Дем’янович Левченко.
Прикрасило захід звучання Гімна України « Ще не вмерла Україна», та мелодій покладених на верші Т.Г.Шевченка у виконанні концертмейстера
Випаснянської музичної школи Селезньової Людмили Іванівни.
Сподіваємося що той, хто хоч раз доторкнувся серцем до геніальних творів Т.Шевченка, назавжди запам'ятає його пророчі слова і повертатиметься до нього знову і знову, черпаючи з його творів снагу та натхнення, величезну людську мудрість та відкриваючи для себе нові грані таланту та щедрості Кобзаревої душі.
Вдалим доповненням заходу стала книжково-ілюстративна виставка: «Геній віри та любові»
Ведучі завідувач бібліотеки Дев’ятка Оксана та бібліотекар Чистобаєва Ірина привернули увагу до того факту, що Шевченко навіть через стільки років залишається актуальним, особливо в ситуації, що склалася сьогодні в країні. Можливо це ще одне підтвердження того, що він справді геніальний. Можливо хтось зайвий раз візьме до рук книжку і прочитає вірш, знайшовши у ньому щось для себе, можливо хтось перегляне своє ставлення до Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар