вівторок, 24 лютого 2015 р.

«У рідній мові – цілий світ»
16.02 15р. була проведена година рідної мови для студентів економіко-правового коледжу.
За допомогою мови ми мислимо, спілкуємось, висловлюємо думки і почуття. Опанування мови людина починає з дня свого народження. Мову, як і матір, не вибирають, а сприймають з материнським молоком. Вона єдина, як і мати, вірна та рідна серцю на асе   життя. А забув свою мову - забув рідну домівку, зрадив свій народ. Один мудрець сказав: "Людина, байдужа до рідної мови, схожа на дикуна".
Т.Г.Шевченко, звертаючись до майбутніх поколінь, до нас з вами, наказував:
Учітесь, читайте.
Чужому навчайтесь,
Й свого не цурайтесь.
Бо хто матір забуває,
Того Бог карає,
Того діти цураються,
В хату не пускають.
На заході ведучі: Цикура Олена та Колесникова Тетяна читали вірші українських письменників, розповідали історію утвердження нашої мови. 
Наша українська мова належить до найбагатших мов світу. Багато зробили для її вдосконалення визнані представники Народу, освічені люди різних часів - письменники, вчені, видавці ...
Ми з вами одержали у спадщину багату, розвинену, гнучку українську літературну мову. Нею можна висловлювати все: від найскладніших і найновіших термінів до різноманітних відтінків людських почуттів.
До свята Мови були оформлені виставки в читальному залі дорослого відділу «Безсмерття нації – у мові» та у читальному залі дитячого відділу 5-9-х класів «У рідній мові – цілий світ»


Немає коментарів:

Дописати коментар