суботу, 14 травня 2016 р.

Матір - символ добра на Землі


У травні, коли повертаються до рідного гнізда птахи, оновлюється природа, теплий весняний вітер приносить нам Свято Матері. Воно схоже на ніжну травневу квітку, від якої не хочеться відводити очей. Свято прийшло до нас із забуття, переживши нещадні заборони, й повертає нас душею до давніх традицій, щоб ми вміли проносити крізь усе життя шану до матері. А слово це для кожного українця символізує священну трійцю — рідну матір, матір-Україну та Матір-Богиню.

За короткий час свято матері знайшло відгуки в серцях мільйонів українців та жителів інших країн. І така велика популярність цього свята цілком зрозуміла, адже споконвіку мама була найдорожчою та найріднішою людиною для кожного. Мами присвячують життя своїм дітям, жертвуючи всім заради їх щастя. До свята матері в дитячому відділі бібліотеки було проведено годину доброти " Матуся моя дорогенька , це свято даруємо тобі".
За цікавим заходом час у бібліотеці пролетів непомітно. Діти намалювали прекрасні листівки з привітаннями для мам та познайомились з книжковою виставкою - шануванням «Матір - символ добра на Землі» на якій зібрані твори М. Пономаренко, К. Перелісної, А. Костецького, М. Сингаївського, М. Познанської, Д. Павличка, І Січовика та інших авторів, які присвятили свої вірші матері.
Бібліотекар Тетяна Колеснікова розповіла дітям про історію свята, яке традиційно святкують в Європі, в США, в країнах Азії. Вперше це прекрасне свято відзначали в 1908 році. Ініціатором його проведення виявилася проста американка Анна Джервіс, а через три роки заходи до Дня матері в її рідному штаті отримали статус офіційних. Вже понад сто років День матері є приємним приводом для того, щоб зайвий раз привітати, подякувати, підтримати найріднішу людину – маму. Зверніться до бібліотеки та доберіть для привітання чудову поезію,
запропоновану книжковою виставкою. Ми чекаємо на Вас













Немає коментарів:

Дописати коментар