середу, 23 березня 2016 р.

“Поезія, ти – сонячний між душами місток”

 Тиждень дитячого та юнацького читання у бібліотеці відкрився заходом до Всесвітнього Дня поезії. Простора читальна зала нашої бібліотеки зустрічала 21 березня бажаючих зануритися у прекрасний світ поезії, світ людської душі, де народжуються вірші, на святі-зустрічі під назвою: “Поезія, ти – сонячний між душами місток”. ятка Оксана та бібліотекар Чистобаєва Ірина розповідали студентам про виникнення Всесвітнього Дня поезії.


У 1999 році на 30 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня. Перший Всесвітній день поезії святкувався у Парижі, де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО.
„Поезія, - говориться в рішенні ЮНЕСКО, - може стати
відповіддю на найгостріші і найглибші духовні питання сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї широку суспільну увагу. Крім того, Всесвітній день поезії повинен дати можливість ширше заявити про себе невеликим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, літературним клубам, що відроджують одвічну традицію живого поетичного слова”.
Цей День, вважає ЮНЕСКО, покликаний послугувати створенню у засобах масової інформації позитивного іміджу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого людям. В бібліотеці зібралися відомі поети та аматори – Дудаш Володимир Юрійович, Чабаненко Георгій Васильович, Зиміна Ірина Михайлівна та Кардаш Ольга.
Під час зустрічі поети читали власні поезії: Чабаненко Георгій та Дудаш Володимир – патріотичного та краєзнавчого змісту, Ольга Кардаш – інтимну лірику, Ірина Зиміна – про природу, друзів.
Організували та провели зустріч завідувач бібліотеки Оксана Дев’тка та бібліотекар Чистобаєва Ірина. Вони привітали всіх зі святом та побажали натхнення і доброго творчого спілкування. Звернувшись до поетів, Оксана Дев’тка сказала: “Акерманщина багата талантами. В поезії поети завжди оспівують рідну землю, красу природи, вірність і щиру любов, красу героїчних вчинків, історію і мрію народів”.






Немає коментарів:

Дописати коментар