вівторок, 10 березня 2015 р.


На вічному шляху до Шевченка.
9 березня, Україна відзначає 201-ліття з дня народження Тараса Шевченка. У різних містах України проходять урочисті заходи з нагоди Дня народження Великого Кобзаря.
Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові,чия душа сповнена високої любові до батьківщини, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу. Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т. Г. Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, що віддала своє життя боротьбі за свободу українського народу. 
Своєю творчістю Т. Г. Шевченко відкрив нову епоху в українській літературі, створив чудові зразки поезії, які могутньо зазвучали над світом як гнівне звинувачення царизмові, як пристрасний заклик до активної боротьби за кращу долю. Натхненні поетичні твори Тараса Шевченка – неоціненний скарб світової літератури – стали надбанням широких народних мас.
Читальний зал старших класів бібліотеки оформив книжково-ілюстративну виставку «На вічному шляху до Шевченка».
 В бібліотеці  було проведено онлайн-читання творів Т.Г. Шевченка «Юнацтво читає Шевченка», в якому прийняли участь учні ЗОШ №3.

    Читальний зал для дорослих  також оформив виставку під назвою «Вічний, як народ», в якій відтворюється живий і неповторний образ Тараса Григоровича, його чуйна і зворушлива душа, погляди й світогляд.




Немає коментарів:

Дописати коментар